Welkom Gauthier & Alexander!

Na de definitieve overname van onze kustploeg door PMG verwelkomen we een aantal nieuwe gezichten. Gauthier Ganaye wordt ‘executive president’. Alexander Blessin wordt aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

Gauthier Ganaye wordt verantwoordelijk voor het sportieve en extrasportieve beleid van de club en wordt tevens aandeelhouder. Hij was in het verleden actief als ‘Secretaris-generaal’ bij RC Lens in Frankrijk, ‘Chief Executive’ bij FC Barnsley in het Verenigd Koninkrijk en zijn meest recente functie was voorzitter van OGC Nice. “Ik ben enthousiast om te starten bij deze historierijke club met zijn passionele supporters. Ik kijk er alvast naar uit om de supporters en de werknemers van de club te leren kennen en te communiceren over onze visie en de toekomstplannen. Ik besef dat we de komende weken veel werk hebben en daarom moeten alle neuzen binnen de club in dezelfde richting staan. We zullen er alles aan doen om de club weer succesvol te maken.”

Mede-eigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur Paul Conway vult aan. “Nadat we eerder succesvol samenwerkten bij Barnsley en Nice zijn we verheugd om dit opnieuw te kunnen doen in Oostende. Gauthier zal zorgen voor een dynamisch leiderschap, aangevuld met een pak ervaring in de internationale voetbalwereld. Gauthier zal in eerste instantie instaan voor de omvorming van de selectie in een jonge, aanvallend ingestelde ploeg en voor de uitbreiding van de partnerships met bestaande en nieuwe sponsors. Daarnaast is het ook de bedoeling om de supportersbeleving nog te verbeteren.

Alexander Blessin wordt aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De Duitse coach werkte de voorbije acht jaar als jeugdtrainer bij de Duitse eersteklasser RB Leipzig. Hij vervangt Adnan Custovic, die we willen bedanken voor het harde werk dat hij hier heeft geleverd. Alexander ondertekende een contract voor twee seizoenen, met een optie op een extra seizoen.

Voormalig profvoetballer Alexander Blessin startte als jeugdtrainer bij RB Leipzig in 2012. Hij trainde er de U17 en U19 van de Duitse eersteklasser. “We willen een spelstijl hanteren gebaseerd op ‘counterpressing’ en data,” zo legt Executive President Gauthier Ganaye uit. “Na een intensief rekruteringsproces kwam Alexander eruit als de beste kandidaat. Deze spelstijl sluit aan bij zijn DNA en na uitgebreide gesprekken met hem kan ik niet anders dan concluderen dat hij zijn passie over zal brengen op de spelers en deze club opnieuw succesvol zal maken.”

“Ik kan enkel maar zeggen dat ik zeer dankbaar ben voor deze kans als hoofdtrainer,” aldus Alexander Blessin. “Gauthier legde me dit nieuwe project haarfijn uit: aanvallend voetballen met veel jonge spelers, dat is wat ik de voorbije acht seizoenen altijd heb gedaan. Ik kan dan ook niet wachten om te starten met deze nieuwe uitdaging. Ik kreeg al de kans om een kijkje te nemen in de stad en in het stadion en ik ben erg gecharmeerd. Een compact, knus stadion vlak aan de zee in de sterke, Belgische competitie. Ik kijk al uit naar de competitiestart.”

“Last but not least wil ik Adnan Custovic bedanken voor zijn geleverde werk hier,” zo besluit Gauthier Ganaye. “Ik ben er zeker van dat hij elders snel een nieuwe kans zal krijgen, maar wij kiezen ervoor om een nieuw project te starten met een nieuwe trainer die nauw aansluit bij onze manier van werken en voetballen. Bedankt Adnan en welkom Alexander!” Over de verdere invulling van de staf wordt eerstdaags gecommuniceerd.

Comments are closed.