Ontwerp zelf de #KVO40JOAR jubileumuitrusting

Volgend seizoen zal het 40 jaar geleden zijn dat KV Oostende ontstond na de fusie tussen ASO en VGO. Die verjaardag laten we uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan! Samen met onze trotse kledingpartner Kipsta brengen we namelijk een heuse jubileumuitrusting op de markt. En wat meer is, jij kunt die uitrusting zélf ontwerpen!

Een beetje historie

In 1981 smolten ASO (groen-rood) en VGO (rood-geel) samen tot KVO en zo ontstonden de tricolore kleuren groen-rood-geel. De eerste uitrusting in 1981 bestond uit gele shirts, rode broeken en groene sokken en dat zou eigenlijk, op enkele seizoenen na, zowat 25 jaar lang zo blijven. Tot er halfweg de jaren 2000 werd overgeschakeld naar overwegend groene en rode uitrustingen, om uiteindelijk vanaf het seizoen 2013-2014 rood als basiskleur te nemen. In 2013 promoveerde KVO namelijk in het rood naar eerste klasse dus ‘never change a winning colour’. Na de overname door Peter Callant koos de club er in 2018 echter voor om ‘back to basics’ te gaan. Het werden weer gele shirts, rode broeken en groene sokken. Zo speelde ‘uus wèreldploegsje’ ook afgelopen seizoen, maar na de overname door de Amerikaanse investeerders werd ervoor gekozen om dit seizoen een nieuw verhaal te schrijven met nieuwe uitrustingen én een nieuwe kledingpartner: Enter Kipsta van Decathlon ! Zij ontwierpen dit seizoen rode shirts met gele cijfers en letters, groene broeken en rode sokken.


Het jaar 2021 
Naar aanleiding van de 40ste verjaardag van KV Oostende zal Kipsta een heuse jubileumlijn ontwerpen onder het motto ‘#KVO40JOAR’. En jij als KVO-supporter hebt inspraak, we maken er een heuse wedstrijd van! Jij kan zelf bepalen hoe jouw ideale uitrusting eruitziet. Ga je voor de retrolook ‘gele shirts, rode broeken en groene sokken’ of kies ook jij overwegend voor rood? Of ga je misschien wel voor de zwarte (away) uitrusting van dit seizoen? Of voor een volledig nieuw kleurenconcept? Laat je gaan. Onder het logo op het shirt zal sowieso 1981-2021 prijken, maar voor de rest kies jij volledig zélf de invulling van het truitje.
De vakjury kiest dan uit alle inzendingen de winnende uitrusting en de ontwerper van de winnende creatie krijgt als eerste ‘zijn/haar’ uitrusting overhandigd én hij komt natuurlijk beschikbaar in de fanshop.

Wie kan deelnemen?
Iedereen, jong én oud(er) ! Je hoeft ook helemaal geen James Ensor, Herr Seele of Kamagurka te zijn (het mag wel natuurlijk !). Trainer Alexander Blessin ging alvast als eerste aan de slag.

Hoe ga ik tewerk? Volg deze stappen:
1. druk dit document af en kleur het in volgens jouw wensen
2. mail dan jouw creatie naar communicatie@kvo.be(link sends e-mail) of breng het binnen in onze fanshop. Let wel: tijdens deze covid lockdownperiode moet je eerst een afspraak maken via fanshop@kvo.be(link sends e-mail).
3. deel een foto van jouw creatie op social media met de #KVO40JOAR en tag KV Oostende in jouw bericht.
4. veel succes !

Comments are closed.