KVO wordt nieuwe thuishaven voor startende bedrijven

KV Oostende, De Haven van Oostende, het Economisch Huis, Start it @ KBC en KBC pakken samen uit met Start-ups @ KVO, een netwerkevent voor startende bedrijven, dat plaats vindt voor, tijdens en na vijf thuiswedstrijden van KVO. Daarmee benadrukt KVO nog eens dat het meer dan ooit het Walhalla voor ondernemers is. 

Voor Start ups @KVO slaan vijf partners de handen in elkaar: KV Oostende, Haven Oostende, Start it @KBC, Economisch Huis Oostende en KBC. Samen willen ze Oostende nog meer als innovatieve ‘startershub’ op de kaart zetten.

‘Door deelname aan dit project willen wij de Haven van Oostende profileren als een economische trekpleister en de aandacht vestigen op de waaier aan mogelijkheden en opportuniteiten in het havengebied’, stelt CEO Dirk Declerck van Haven Oostende.
Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. Het is bovendien de grootste startup community in België. ‘Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België. Naast het zomerevent Start it @KBSea in het Kursaal willen wij ook doorheen het jaar start-ups naar het inspirerende Oostende begeleiden’, legt Lode Uytterschaut van Start it @KBC uit.

Het Economisch Huis Oostende wil op zijn beurt Oostende op de kaart zetten als groeiende en bloeiende ondernemersstad, waarbij gevestigde waarden maar zeker ook starters kunnen genieten van ondersteuning. ‘Zo heeft het Economisch Huis een mooi project lopen waarbij elk jaar 10 innovatieve starters – na selectie door een onafhankelijke jury – financiële ondersteuning, juridische en financiële begeleiding krijgen’, verduidelijkt Thomas Dupon van het Economisch Huis.
KV Oostende maakt de link tussen business en leisure. ‘Onze organisatie is meer dan een voetbalploeg en maakt deel uit van een groot economisch netwerk in Oostende. Het is dan ook onze betrachting om mensen op onze terreinen niet alleen een fijne match te laten meepikken, maar bovendien ook met elkaar in contact te laten treden, elkaar én hun business te versterken’, zegt Geert Smets, commercieel directeur van KVO.

Voor het project Start-ups @KVO werden 5 matchen geselecteerd:

. KVO-Gent (21 oktober)
. KVO-Kortrijk (24 november)
. KVO-STVV (26 december)
. KVO-Antwerp (februari)
. KVO-Anderlecht (maart)

Er wordt per avond gemikt op 25 à 30 genodigden waarbij er een mix is van start-ups en gevestigde bedrijven (CEO’s). Het netwerkgedeelte – gekoppeld aan een diner – vindt plaats in de Business Lounge van KVO. ‘Deelnemers worden gericht uitgenodigd en geselecteerd, zodat we een coherente groep start-ups samenbrengen. Bedoeling is om, naast een spannende match, ook iets op te steken. Dit doen we aan de hand van een innovatieve spreker. De starters krijgen de kans om zich voor te stellen’, legt Thomas Dupon van het Economisch Huis uit. ‘Start-ups @KVO draait om ondernemerschap en added value voor zowel de start-ups als de gevestigde bedrijven, om voor elkaar en de Stad Oostende meerwaarde te creëren’, voegt Georges Declerck van KBC er aan toe. ‘Door start-ups samen te brengen in een ongedwongen sfeer mikken we op een kruisbestuiving die het economisch weefsel in Oostende nog verder zal versterken’, besluit CEO Dirk Declerck van Haven Oostende.

Comments are closed.