Dennis Van Wijk nieuwe trainer!

Na het plotse vertrek van Kare Ingebrigten is KVO niet bij de pakken blijven zitten. De zoektocht naar een nieuwe trainer werd meteen opgestart en daarin is KVO nu uitgekomen bij een oude bekende: Dennis Van Wijk. De Nederlandse Belg is gemotiveerd om deze uitdaging aan te gaan en begint aan zijn derde periode als KVO-trainer. Er is een mondelinge overeenkomst tot en met het einde van dit seizoen. Welkom en veel succes Dennis !

Dennis Van Wijk hoeft eigenlijk geen voorstelling meer in de voetbalwereld. Als speler kende hij successen bij Club Brugge en Norwich City en als trainer slaagde hij er maar liefst vijf keer in om te promoveren naar eerste klasse. De eerste keer met … KV Oostende, in het seizoen 1997-1998.
“KV Oostende heeft mij indertijd op de kaart gezet als trainer,” aldus Dennis Van Wijk. “We hadden er geen groot budget, maar slaagden er toch in om de promotie naar eerste klasse af te dwingen. Dat blijft nog steeds één van de mooiste herinneringen in mijn carrière.” Later deed Van Wijk zijn promotietrucje nog vier keer over met Roeselare, Bergen, Charleroi en Westerlo. Hij belandde in 2007 ook nog even kort terug bij KVO.

Dennis Van Wijk als KVO-trainer in 1998, naast Eddy VergeylenDennis Van Wijk als KVO-trainer in 1998, naast Eddy Vergeylen
“Met Van Wijk hebben we gekozen voor een uitgesproken profiel,” aldus Sportief Manager Guy Ghysel. “Hij kent de Belgische competitie en de club. Daarnaast is hij gepokt en gemazeld in de voetbalwereld. Zijn palmares, met in totaal zes promoties, spreekt voor zich. De voorzitter en ik hadden goede gesprekken met Dennis en daaruit bleek dat hij nog steeds razend ambitieus is. Hij wil de club waar het voor hem allemaal begon, helpen om weer naar boven te kunnen kijken.”

“Mijn laatste job als trainer dateert van vorig jaar bij KV Mechelen, maar het voorbije jaar ben ik het Belgisch voetbal op de voet blijven volgen,” zo vervolgt Dennis Van Wijk. “Ik zag KVO in verscheidene matchen aan het werk en de club heeft zeker kwaliteit. Alleen kwam het er soms té weinig uit. Tegen Anderlecht en Gent speelde KVO ijzersterk om dan minder te presteren tegen ‘kleinere’ clubs. Die onregelmatigheid moeten we eruit krijgen. Maandag begin ik eraan en vanaf volgende week woensdag zullen we dan één week lang hard werken tijdens onze winterstage in Spanje. Als we terugkeren van stage moeten we er meteen staan tegen Waasland Beveren.”

Comments are closed.