“Druk bezig achter de schermen, op zoek naar oplossingen”

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media omtrent de financiële situatie van de club volgt hierbij een reactie van onze voorzitter.
“Erfenis uit verleden weegt zwaar, maar zoeken constructieve oplossingen.”

“Op dit moment zijn wij achter de schermen nog steeds druk bezig met oplossingen te zoeken. Er zijn gesprekken met verscheidene potentiële investeerders, maar om deze onderhandelingen niet in het gedrang te brengen, kunnen we hier echt niet meer over vertellen. Als er nieuws is, zullen wij de supporters daarvan zeker inlichten. Zoals ik eerder al zei, is er op dit moment géén cash flow-probleem, iedereen wordt correct betaald. Wél is het zo dat er inderdaad schulden zijn die er gekomen zijn na de overname toen Marc Coucke naar Anderlecht vertrok én er zijn inderdaad nog enkele torenhoge kosten waar we vanaf moeten. De erfenis uit het verleden weegt zwaar, maar ik heb er nog altijd goede hoop op dat er een constructieve oplossing uit de bus zal komen die het verdere bestaan van KVO garandeert. Niemand haalt er voordeel uit dat deze prachtige club failliet zou gaan.”

Intussen bereidt trainer Kare Ingebrigtsen zijn spelersgroep voor op de belangrijke thuiswedstrijd tegen Anderlecht.

“supporters, steun ons vanaf eerste minuut en toon dat kvo lééft”

“Ik heb de indruk dat mijn groep de rug aan het rechten is. Door de negatieve perceptie die er op dit moment heerst, zowel sportief als financieel, ontstaat er een gevoel van “wij tegen de rest van de wereld”. We zijn erop gebrand om zondag een prestatie neer te zetten. Ik vond dat we het op Club Brugge op organisatorisch vlak niet onaardig deden. Na de rode kaart voor Vargas kwamen we er natuurlijk aanvallend niet meer uit, maar ik zag deze week positieve signalen op training. Joseph Akpala staat al verrassend ver na lange tijd niet te hebben gespeeld, Palaversa groeit weer naar honderd procent toe, Sakala en Faes keren terug, Sane, Hjulsager en D’Haese zijn stilaan helemaal hersteld van hun blessures en fysieke achterstand, … Ik heb het gevoel dat de ommekeer er zit aan te komen. Ik hoop dan ook dat de supporters ons vanaf de eerste minuut zullen steunen en vocaal enorm aanwezig zullen zijn. Ook zij moeten nu het gevoel uitstralen dat KVO nog lééft en dat het “wij tegen de wereld is.”

Comments are closed.