Officiële reactie nav negatief artikel in dagblad

Naar aanleiding van een artikel in een dagblad omtrent het financiële en sportieve beleid van de club wil KVO kort, maar krachtig reageren. Het bestuur en de medewerkers van KVO werken hard achter de schermen om KVO de mooie toekomst te bezorgen die het verdient en betreurt daarom de negatieve berichtgeving in desbetreffend dagblad. Dit artikel zorgt voor onnodige onrust, creëert een negatieve perceptie en bevat bovendien enkele onwaarheden. Daarom wil KVO de puntjes op de i zetten.

Eerst en vooral verdient KVO die mooie toekomst voor zijn fantastische supporters. Supporters die wél nog altijd op post zijn in de Versluys Arena – ja, er werden tien procent minder abonnementen verkocht na een slecht seizoen, maar de inkomsten uit toegangstickets zijn wél gestegen – en zelfs vrijdag op training massaal aanwezig waren om de spelers een hart onder de riem te steken. “Voor die mensen alleen al werken wij dag en nacht om de club een stabiele basis te geven voor de toekomst,” aldus CEO Patrick Orlans. “De club heeft nog steeds een budget van meer dan 14 miljoen euro en onze business community draait op volle toeren, getuige ons tweedaags Horeca Event dat vorige week plaatsvond. Die extra events zijn nodig om ons budget rond te krijgen en dat lukt tot op vandaag zeer goed. Dat kan enkel en alleen door het harde labeur van ons voltallige team dat maar al te goed weet hoe een budget moet worden beheerd als een goede huisvader. Alleen is het zo dat we inderdaad met een zware erfenis uit het verleden zitten die we nu nog meeslepen. Aan ons om hier oplossingen voor te zoeken, maar we kunnen alvast stellen dat alle gesprekken in een constructieve sfeer verlopen. Volgend seizoen vervallen trouwens een groot deel van die kosten en dan is KVO een perfect rendabele en zelf bedruipende club met een commercieel budget dat in de linkerkolom van het Belgisch voetbal staat en een businessnetwerk dat velen ons benijden. Dus ja, er is zeker wél plaats voor een stabiele eersteklasser in de stad Oostende.”

“Ook op sportief vlak kennen we woelige tijden, maar we zijn ervan overtuigd dat het tij weer zal keren,” aldus voorzitter Frank Dierckens. “Met de blessure van Ante Palaversa – die langer out was dan aanvankelijk voorzien, maar nu op de terugweg is – kenden we natuurlijk een flinke dosis pech, maar ook zonder hem speelden we nog goede wedstrijden zoals tegen Antwerp en Genk. Wat zo goed was de eerste negen wedstrijden kan dus niet zomaar verdwenen zijn. Het is een kwestie van het zelfvertrouwen weer op te krikken en dat gebeurt hopelijk met een zege volgende week tegen Moeskroen. Door die hoge kosten die we nog meeslepen, moesten we afgelopen zomer inventief zijn op de transfermarkt, maar ik sta nog steeds achter de keuzes die we als sportief comité – ikzelf, Guy Ghysel én de trainer – hebben gemaakt. We nemen alle beslissingen in eer en geweten en met het clubbelang voorop. Zo werken we achter de schermen ook aan een document waaraan makelaars zich moeten houden als ze zaken willen doen met KVO. We staan als club voor transparantie en dat proberen we ook te zijn in onze communicatie. Zo zijn we dinsdagavond aanwezig op het praatcafé van de supportersfederatie en we zullen er ook geen vragen uit de weg gaan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de fans ons positief zullen blijven ondersteunen en samen raken we zeker uit deze neerwaartse spiraal. Daar zal dergelijk negatief artikel niets aan veranderen.”

Comments are closed.