KVO verwelkomt nieuwe middenvelder in kantoor Symbio

KVO heeft een akkoord bereikt met de Deense offensieve middenvelder Andrew Hjulsager (24). De Deen komt over van het Spaanse Celta de Vigo en ondertekende een contract voor twee seizoenen met een optie op een extra seizoen.

Andrew Hjulsager is een jeugdproduct van de Deense topclub Brondy. In het seizoen 2013-2014 debuteerde hij daar als 18-jarige in het eerste elftal. Hij won er toen ook de prijs van ‘Beste Jongere’ in de Deense competitie. In januari 2017 haalde Celta de Vigo hem naar de Primera Division. Eén jaar later werd hij zes maanden uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser Granada. Afgelopen seizoen kwam hij met Celta in actie tijdens 15 wedstrijden in de Spaanse eerste klasse.

“Onze trainer volgde Hjulsager al toen die nog bij Brondby speelde,” aldus Guy Ghysel. “De speler kon ook terugkeren naar de Deense topclubs, maar koos ervoor om zijn carrière verder te zetten bij ons. Hij is een fysiek sterke speler die zowel centraal op het middenveld als op de flank uit de voeten kan. Hij kan heeft tevens een goede traptechniek, zowel met links als rechts.”

“Bij de Deense beloften speelde ik vaak vanop rechts en ook Celta posteerde mij daar, maar persoonlijk verkies ik een centralere positie op het middenveld,” aldus onze nieuwe aanwinst. “Ik ben echt blij met deze transfer. Ik had goede gesprekken met de trainer, Guy Ghysel én de voorzitter. KVO lijkt een familiale club die op een gezonde manier wil bouwen en dat ligt me wel. Bovendien maakte ik al kort kennis met de stad en die bevalt me uitermate. De aanwezigheid van strand en zee is fantastisch.”

Hjulsager is meteen al de zesde aanwinst voor KVO. “Het is nog vrij vroeg, maar ons huiswerk is al grotendeels af. Enkel een diepe spits is nu nog absoluut prioriteit. Daar zijn we dan ook druk mee bezig.”

Hjulsager zal morgen al te zien zijn tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen in Oudenburg. Aftrap om 19u. 

Andrew Hjulsager trok vandaag al meteen richting het kantoor van onze Neutrale Mutualiteit Symbio om zich officieel in te schrijven. Met trots melden we dat ook Symbio volgend seizoen een trouwe partner blijft. “KV Oostende verwent  zijn klanten en supporters op een zeer correcte, sympathieke manier. Bovendien is KVO ook een groeimerk, net als Symbio. Het is dus een ‘perfect match’. Dat KVO meteen met de nieuwe speler naar ons kantoor in Oostende trekt en ons op deze manier in de spotlights zet, is fantastisch,” aldus Camille D’Hulst van Symbio.

Comments are closed.