Derde transfer vliegt Oostende binnen

KVO bereikte vandaag een akkoord met Ronald Vargas. De aanvallende middenvelder ondertekende een contract voor één seizoen, met optie op een extra jaar.

Ronald Vargas is natuurlijk een bekende naam in het Belgisch voetbal. Tussen 2008 en 2011 maakte de Venezolaan het mooie weer bij Club Brugge. Zijn statistieken oogden er ook fantastisch. In 92 wedstrijden bij blauw-zwart scoorde hij 25 keer en gaf hij 22 assists.  In 2011 maakte hij de overstap naar rivaal Anderlecht. Door blessureleed speelde hij er tussen 2011 en 2014 slechts 30 wedstrijden, maar daarin was hij toch goed voor vijf doelpunten en vier assists.
Daarna speelde Vargas nog bij het Turkse Balıkesirspor en bij de Griekse topclub AEK Athene. In de Griekse competitie werd hij een absolute smaakmaker.

Sinds september 2017 was Vargas actief bij het Australische Newcastle Jets. In 33 wedstrijden scoorde hij daar zeven keer. De spelmaker was er einde contract en komt nu transfervrij over naar KVO.
“Mijn vrouw is afkomstig van Koksijde en wij wilden absoluut terugkeren naar België,” aldus Vargas. “We zijn dan ook verheugd dat KVO ons deze kans aanbiedt. Dit is wat we op familiaal vlak wilden én op sportief vlak is dit ook een mooie uitdaging. KVO heeft een moeilijke periode achter de rug, maar wil met een nieuwe trainer en voorzitter een nieuw verhaal schrijven. Met Renato Neto haalde het al een goede middenvelder binnen, waar ik vroeger nog vaak tegen speelde. Fernando Canesin ken ik dan weer nog van bij Anderlecht. Hij vertelde me alleen maar positieve zaken over KVO. Het doet deugd om na al die jaren eindelijk terug te zijn in België.”

Ook Sportief Adviseur Guy Ghysel heeft er goede hoop op dat Vargas de ‘missing link’ kan zijn in het Oostendse geheel. “Ik denk dat het voor iedereen duidelijk is dat we vorig seizoen creativiteit misten, iemand die met één pass een aanvaller voor doel kan zetten. Dan is Vargas zo’n type speler, die bovendien ook zélf kan scoren. Wij weten ook wel dat hij vroeger enkele zware blessures kende, maar vorig seizoen kende hij een stabiel seizoen in Australië én bovendien waren zijn fysische en medische testen in orde. Daar komt nog bij dat de speler en zijn vrouw graag terug wilden naar België en deze transfer voor ons geen financiële risico’s inhoudt.”

Ronald Vargas met een brede smile op de Luchthaven Oostende - Brugge
Ronald Vargas met een brede smile op de Luchthaven Oostende – Brugge

Last but not least is ook trainer Ingebritsen een tevreden man. “Morgen starten de trainingen dus ik ben blij dat we ‘last minute’ nog een creatieve speler konden toevoegen aan onze kern. Vargas was niet de enige spelmaker die op onze lijst stond, maar als sportief comité hebben we gezamenlijk ervoor gekozen om vol voor hém te gaan. Zijn motivatie om terug te keren naar België en hier aan de slag te gaan, was uiteindelijk een doorslaggevende factor. Nu hopen we ook nog snel de komst van een defensieve middenvelder én een spits af te ronden.”

Welkom Ronald en veel succes !

Ronald Vargas wordt trouwens voorgesteld via een leuk welkomstfilmpje in samenwerking met onze partners Luchthaven Oostende en TUI. Zie onder.

In de marge van deze transfer kunnen we trouwens ook melden dat TUI ook volgend seizoen partner blijft van KVO. 

TUI/TUIfly is al een tijdje partner bij KV Oostende. “De grote community bij KV Oostende is voor ons echt een meerwaarde. Zowel tussen de klassieke supporters als bij het business-publiek heb je mensen uit de directe regio die met onze maatschappij op reis kunnen,” aldus Steven Bossu van TUI. “We kunnen die mensen alle reiscomfort bieden voor intussen 25 internationale bestemmingen vanop een aantrekkelijke luchthaven in hun eigen achtertuin.”

En dus probeert TUI de KVO-supporters ook te engageren. “We hebben historisch een echte band met Oostende, sinds jaar en dag. We houden van deze stad, die tegelijk een toeristische trekpleister is. Op de luchthaven zorgen we voor tewerkstelling voor een hele regio. We zijn hier verankerd en dus is ons engagement bij KV Oostende bijna een vanzelfsprekendheid,” gaat Steven verder. “De mensen van KVO denken echt mee over hoe zij hun partners in de spotlight kunnen zetten. Deze video met nieuwkomer Ronald Vargas is daar weer maar eens een voorbeeld van.”

Vargas trots poserend bij de verwelkoming van TUI

Comments are closed.