KVO stelt Noorse toptrainer Kåre Ingebrigtsen voor

Velkommen Kåre !

Zijn naam circuleerde al een tijdje, maar vandaag is het officieel: Kåre Ingebrigtsen zit volgend seizoen als T1 op de bank bij KV Oostende. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen aan de kust. Ingebrigtsen is in België nog een onbekende, maar kan wél heel wat adelbrieven voorleggen.

Hij was vier seizoenen trainer bij de Noorse topclub Rosenborg en pakte er drie opeenvolgende landstitels, twee bekers en twee Supercups. Hij stootte met Rosenborg ook twee keer door naar de groepsfase van de Europa League.
Ook als speler is Ingebrigtsen een grote naam in het Noorse voetbal. In de jaren ’80 en ’90 speelde hij meer dan 150 wedstrijden bij Rosenborg – hij won er ook zes titels- en hij was zelfs even actief in de Premier League bij Manchester City. Hij verzamelde een 20-tal caps bij de Noorse nationale ploeg.

“Ik heb in Noorwegen alle prijzen gewonnen dus ik wou mijn blik verleggen naar het buitenland,” aldus Kåre Ingebrigtsen. “Via mijn Belgische manager Gunter Thibaut kwam ik in contact met Oostende. Ik had er aanvankelijk een goed gesprek met Hugo Broos, maar daarna ook met voorzitter Frank Dierckens en Guy Ghysel. De club kende een moeilijk seizoen, maar wil volgend seizoen een nieuwe start nemen. De voorzitter is razend ambitieus en dat sprak me enorm aan. Ik was aanwezig in het stadion tijdens de wedstrijd tegen Charleroi en ik zag dat er wel degelijk iets in deze ploeg zit. Op enkele cruciale posities is er nog versterking nodig, maar samen met Guy Ghysel en de voorzitter ga ik nu aan de slag om verscheidene spelersprofielen te bekijken. Mits enkele gerichte versterkingen zullen we volgend seizoen zeker ons woordje meepraten.”

Hij was de belangrijkste kandidaat

“Kåre Ingebrigtsen stond enkele weken geleden al met stip op één op onze kandidatenlijst,” aldus voorzitter Frank Dierckens. “We zijn dan ook verheugd dat we dit dossier hebben kunnen afronden. Kåre bewees in Noorwegen al wat hij in zijn mars heeft en is nu razend ambitieus om zich ook buiten zijn vaderland te tonen. Tijdens onze gesprekken zaten we al snel op dezelfde golflengte en dat moet zich volgend seizoen ook vertalen op het veld.”

Kåre Ingebrigtsen staat als coach bekend voor zijn snelle voetbal over de vleugels. “Ik wil altijd aanvallend voetbal brengen. Spelers en coaches moeten beseffen dat ze voor de club spelen, voor zichzelf, maar vooral voor de supporters. Die verdienen het om elke week opnieuw inzet en passie te zien in het spel. Zelfs als je verliest, moeten fans toch kunnen tevreden zijn omdat het team er op zijn minst voor heeft gevochten. Die mentaliteit wil ik in de ploeg slijpen.”

KVO-man pür sang Guy Ghysel zal volgend seizoen opnieuw een prominentere plek innemen in de nieuwe sportieve structuur. Hij kijkt alvast uit naar de samenwerking met onze nieuwe Noorse trainer. “Het voorbije jaar verzamelde ik met mijn scoutingsteam heel wat gegevens van potentiële spelers. Nu nemen we die shortlist erbij en kijken we samen met de trainer welke spelers het best passen bij KVO. We zullen ons niet enkel op voetbalkwaliteiten baseren, maar ook op spelers met de juiste mentaliteit. Er is het voorbije jaar al veel gesproken over DNA, maar het klopt wel dat we spelers moeten hebben die gebrand zijn om zich hier te tonen. Met pseudovedetten zijn we niks. Ingebrigtsen is het daar alvast volmondig mee eens. Het is een trainer die niet met zich laat sollen en dat is exact we nu nodig hebben.”
Het is dus duidelijk dat KVO niet bij de pakken blijft zitten. Op korte termijn hopen we ook om een eerste versterking voor te stellen.
Intussen hebben de supporters nog t/m zondag 12 mei de tijd om hun abonnement voor volgend seizoen te verlengen. Daarna volgt er één week verplaatsingsperiode voorde fans die van plek willen veranderen, op maandag 20 mei start dan de losse verkoop. “Met de aanstelling van deze trainer tonen we onze ambitie,” aldus Frank Dierckens. “Ik hoop dan ook dat de supporters ons het vertrouwen schenken en volgend seizoen van de partij zullen zijn in de Versluys Arena.”

Kåre Ingebrigtsen als coach bij Rosenborg, met de Deense topspits Bendtner
Kåre Ingebrigtsen als coach bij Rosenborg, met de Deense topspits Bendtner

 

Comments are closed.