“KV Oostende is alive & kicking en heeft plannen. Veel plannen.”

Wie aanwezig was op de President’s Welcome Drink op donderdag 4 april in de Versluys Arena, heeft het zelf opgemerkt. KV Oostende heeft een nieuwe voorzitter, waar pit in zit. Frank  Dierckens trakteerde zo’n kleine 400 genodigden niet alleen op champagne en een heerlijk buffet. De kersverse KVO-voorzitter deelde ook zijn enthousiasme en gedrevenheid met heel wat sponsors die de club ook in moeilijke tijden bleven steunen. “Deze club is alive & kicking,” sprak hij vol vuur. CEO Patrick Orlans onderstreepte de woorden van zijn voorzitter met een beklijvende presentatie over de toekomst van KV Oostende.

De timing kon eigenlijk niet beter. Eén dag na de eerste zege van 2019 in Charleroi, kon voorzitter Frank Dierckens opgelucht en tegelijk toch ook trots de business-partners van KV Oostende ontvangen op zijn President’s Welcome Drink, een netwerkingsavond die KV Oostende wou benutten om de puntjes op de ‘i’ te zetten en de toekomst uit de doeken te doen.

De voorbije weken en maanden stonden online en printmedia vol met gissingen, onjuistheden over de zogenaamd ‘moeilijke’ situatie van de club. Uiteraard waren het geen makkelijke tijden. Sportief zat de club in het slop, trainer Gert Verheyen was vertrokken en ook van Peter Callant werd afscheid genomen.

Authenticiteit van voorzitter charmeert

“Maar deze club is niet verveld tot een grijze muis,” stak nieuwbakken voorzitter Frank Dierckens van wal met zijn ‘maidenspeech’. “Deze club zal zijn rol blijven spelen in het Belgische profvoetbal. En we zullen dat sterker doen dan afgelopen seizoen. Daar hebben we de ambitie én de middelen voor”, klonk hij vastberaden. De authenticiteit én de woorden van de voorzitter kregen een warm onthaal van de aanwezige KVO-partners.

CEO Patrick Orlans zette de toespraak van zijn voorzitter kracht bij, door haarfijn de situatie uit de doeken te doen. “Een budget van 15,5 miljoen euro. Nog altijd het meest aantal toeschouwers van de hele PO 2. 12.000 diners afgelopen seizoen. We hebben 600 jeugdspelers, we tellen 3.500 abonnees en we spelen straks voor het zevende seizoen in eerste klasse. Ok, er is misschien 10% minder verbruik en we hebben 5% abonnees verloren na een moeilijk seizoen. Het is tijd dat wij vanuit KVO eens de juiste zaken vertellen en dat de media stoppen met verhalen te zoeken bij de mensen die hier niet meer zijn.”

Bouwprojecten als hefboom voor de club

Daarna gaf de CEO van KV Oostende een inkijk in de inkomsten, partnerships en vooruitzichten van de club. “In ons eerste seizoen in eerste klasse, 2013-2014, wonnen we Play-Off 2 met een ploeg waarin nauwelijks bekende spelers speelden, aangevuld met Canesin, Berrier en Lukaku. Waarom kunnen we dat nu niet. Onze huidige ploeg is minstens even sterk en we zullen ons nog versterken naar volgend seizoen.”

“Op de Schorre krijgt een gloednieuw pareltje van een trainingscomplex vorm. We nodigen jullie allemaal uit om het in augustus te bezoeken. Er lopen onderhandelingen met de stad voor een nieuw jeugdcomplex én we zitten in de denkfase voor wat betreft een nieuw businesscenter annex tribune voor de ‘oude’ zijde van ons stadion. Dat kan een nieuwe hefboom voor deze club worden,” besloot Orlans zijn betoog met enkele mooie visuals. “Wij zijn niet echt gewoon, als club, maar wij zijn gewoon echt!”, waarna gastartiest Michael Heaven de hit ‘Only the strong survive’ inzette.

De gasten kregen een overheerlijk buffet geserveerd door de vaste KVO-cateraar De Feestarchitect, waarna voorzitter Frank Dierckens als welkomstgeschenk (en tegelijk verjaardagscadeau, want hij was op 1 april jarig) een gepersonaliseerd KVO-shirt kreeg.

Tijdens het netwerkingsmoment dat volgde, hoorde je alleen maar enthousiaste klanken.

Bekijk hier de video van Focus-WTV

Bekijk hier de foto’s

Comments are closed.