Beach Business Club KV Oostende luistert ‘in primeur’ naar nieuwe Oostendse Burgemeester

De afwezigen hadden afgelopen donderdag (22 november) ongelijk! De 2de Beach Business Club-avond in de Versluys Arena stond bol van de primeurs.
Meer dan 250 aanwezigen genoten van een supergeslaagde netwerk-avond met een heerlijk diner-buffet, boeiende contacten en vooral… een heldere visie op de stad Oostende voor de komende zes jaar.
Een unieke kijk door de Bril van Bart, want minister en toekomstig burgemeester Bart Tommelein gaf er zijn eerste interview sinds de bekendmaking van het nieuwe bestuursakkoord.
En het publiek kon het duidelijk smaken.

De timing was perfect. Twee dagen voor deze Beach Business Club had de nieuwe coalitie voor de stad Oostende het volledige bestuursakkoord goedgekeurd. Minister Bart Tommelein kwam dus voor het eerst als ‘toekomstig burgemeester’ naar de Versluys Arena afgezakt. De minister/burgemeester was de centrale gast tijdens deze 2de BBC- avond in de Nicolas Feuillatte-zaal.

Het champagne huismerk Nicolas Feuillatte trakteerde de aanwezige ondernemers op een parelend aperitief, waarna het publiek van CEO Patrick Orlans te horen kreeg dat KV Oostende er na één jaar onder het nieuwe voorzitterschap heel goed voor stond. “Sportief staan we nog niet helemaal waar we willen, maar extra-sportief is de club gegroeid met een positief eigen vermogen van dik 6 miljoen euro. De spelerswaarde wordt boven de 20 miljoen getaxeerd en onze omzet van 16 miljoen euro is nog altijd bij de top-8 uit de Pro League. Het succes van KVO wordt hier vanavond weer bewezen. Allemaal topondernemers die het de moeite vinden om op een donderdagavond naar KVO te komen. Zij weten dat ze hier business kunnen doen. Wij denken mee hoe we hun naam, product of bedrijf kunnen in de kijker zetten met een activatie. Elke KVO-avond blijft voor hen boeiend.”

De CEO van KV Oostende stelde ook het jaarboek voor. Het wordt een top-uitgave die interessant is voor elke business-partner van KVO én voor elke supporter. Het KVO-jaarboek brengt een mix van onuitgegeven interviews met spelers, trainers en clubmedewerkers, stijlvolle foto’s en publireportages van KVO-partners.

Patrick Orlans stelde ook schoonmaakbedrijf Laurenty voor, een onderneming die eerder op de avond zijn klanten naar de Versluys Arena had geloodst om kennis te maken met KV Oostende. Het -van oorsprong- Waalse bedrijf kent een ongelofelijke ‘boom’ in Vlaanderen door het partnership met KV Oostende, vertelde directeur Yves De Waele.

Hoogtepunt van de avond was het eerste ‘optreden’ van de pas verkozen burgemeester van Oostende, Bart Tommelein. Hij vertelde vrijuit over de aandachtspunten voor de nieuwe coalitie (Open VLD, NV-A, Groen & CD&V). De armoedebestrijding, de opvang van allochtonen, het terugschroeven van de fiscale druk voor de Oostendse ondernemers, de verlaning van en het mobiliteitsplan voor de stad, het verminderen van de tweedeverblijvers-taks… Bart Tommelein ging geen onderwerp uit de weg en formuleerde een duidelijk antwoord op elke vraag van de aanwezige ondernemers.

Tot slot kwam media-man Geert De Lombaerde een nieuw stadsmagazine voor de stad Oostende voorstellen. OMAG, the capital magazine, is een trendy, stijlvol blad over Oostende, met interviews van bekende en minderbekende Oostendenaars, een presentatie van leuke en lekkere plekjes in de stad en publiciteit voor de lokale handelaars.
Zangeres Ellyana gaf de avond ook nog een extra zwoel kantje.
Rond middernacht pas ging iedereen naar huis, met enkele boeiende weetjes en interessante contacten op zak.

Comments are closed.