Ook korte huiszoeking bij KV Oostende. Geen zorgen maken.

In het kader van het onderzoek dat het federaal parket momenteel voert naar witwaspraktijken en matchfixing in het profvoetbal, kan KV Oostende bevestigen dat de club vanochtend ook het bezoek heeft gehad van gerechtelijke speurders.

De secretaris en de CEO van KV Oostende, Patrick Orlans, hebben de federale politie ontvangen en te woord gestaan. KV Oostende verleende zijn volledige medewerking en gaf inzage in enkele documenten die werden opgevraagd. Maar de speurders zijn vrij snel opnieuw vertrokken. Bij KV Oostende is niemand ondervraagd. En de club is er ook van overtuigd dat er binnen KV Oostende niemand betrokken is in deze zaak.

Indien dat verder nog nodig blijkt, zal KVO blijven meewerken aan het onderzoek in het belang van de sportieve en financiële geloofwaardigheid van het Belgische voetbal.
Integriteit en transparantie zijn trouwens ook twee belangrijke sleutelwaarden waar voorzitter Peter Callant bij KV Oostende voor staat. Dit geldt zowel voor de dagelijkse werking binnen de club als voor het sportieve beleid dat hij samen met Sportief Directeur Hugo Broos in alle sereniteit uitstippelt.

KV Oostende heeft alle vertrouwen in het verdere juridische onderzoek.

Comments are closed.