KVO-spelers te gast op Filmfestival Oostende

Zondag liep Jean-Claude Van Damme nog over de rode loper van het Filmfestival Oostende, maandagavond volgden de KVO-spelers in zijn voetsporen. De KVO-delegatie kwam er, samen met een 20-tal supporters, de documentaire ‘Sideline’ volgen.

‘Sideline’ vertelt het verhaal van enkele Afrikaanse voetballers die naar Europa komen om hun voetbaldroom waar te maken. Een carrière als profvoetballer is echter voor weinigen weggelegd. Van degenen waarvan de droom uit elkaar spat, blijven er velen rondzwerven in Europa, in de steek gelaten door bepaalde managers die soms grote beloftes maakten. Intussen spelen de voetballers overal op pleintjes in de achterbuurten van grote Europese steden. Daar trainen ze om fit te blijven, hopend op hun grote doorbraak.
De documentaire schetst een genuanceerd beeld van een problematiek die schering en inslag is in de voetbalwereld.


Na de documentaire werd er nog gedebatteerd over de problematiek, dit onder andere met ex-profvoetballer en huidig makelaar Moses Adams, ex-KVO speler en lid van de spelersvakbond Sebastien Stassin en Algemeen Directeur Patrick Orlans. “Enkel spelers die écht goed zijn, mogen kansen worden aangeboden in Europa, anders stel je onrealistische verwachtingen voor veel jongens die dromen van een beter leven,” aldus Orlans. “Spijtig genoeg lopen er veel malafide personen rond in de voetbalwereld,” zo besluit Stassin.
Het was een leuke avond, maar toch ook eentje dat in de kleren kruipt.

Comments are closed.