Vers bloed bij KV Oostende naast het veld

Terwijl Hugo Broos volop werk maakt van de vernieuwing van de sportieve kern, haalt algemeen directeur Patrick Orlans ook naast het veld versterking naar de Versluys Arena. Met Geert Smets, Dirk Van Gelderen en Wim De Zutter krijgt het team naast het veld drie nieuwe gezichten. Geert Smets en Dirk Van Gelderen zullen het commerciële team vervoegen. Wim Dezutter, CFO bij Callant Verzekeringen en Financieel Advies, volgt Anja Imschoot op als Financieel Directeur bij KVO.

KV Oostende wil ook de komende seizoenen het budget van 17 à 18 miljoen euro op peil houden en doet daarvoor de nodige inspanningen. Vanaf vandaag zal de dagelijkse commerciële werking geleid worden door een groep van vijf managers.  Algemeen Directeur Patrick Orlans liet zich al bijstaan door trouwe medewerkers Tine De Groote (Commercieel Directeur Marketing) , Wim De Meyer (Directeur Communicatie) , Geert Vergauwe (Sales Manager), daar komt nu ook Geert Smets (Commercieel Directeur Sales) bij.

Geert Smets (49) is gepokt en gemazeld in de sportwereld. Hij werkte 15 jaar lang als commercieel directeur bij Sint-Truiden. In die functie bracht hij destijds ook Roland Duchâtelet naar Stayen. “Jarenlang was ik er dan ook één van de vertrouwenspersonen van de voorzitter. Later startte ik voor hem het TVlokaal.com – initiatief op, een voorloper van YouTube. Na die opstart, keerde ik terug als commercieel directeur bij STVV. Ook Peter Callant maakte ik sponsor bij STVV én bij de handbal in Tongeren.” De voorbije 10 jaar was Smets vooral actief in zijn eigen bedrijf, Sports Marketing Bureau Organisation. Hij organiseerde o.m. de Ronde van Limburg en de GP Tim Wellens.

Als Limburger verhuist Geert Smets nu naar de Kust, omdat hij aan de slag gaat bij ‘ons’ KV Oostende.

“Hij wordt een absolute meerwaarde voor het commercieel team, in een nauwe samenwerking met Geert Vergauwe en alle sales medewerkers. Geert heeft bijzonder veel contacten in de sport- en zakenwereld. Hij slaagde erin om ook een club als STVV uit te bouwen op commercieel vlak. We kennen elkaar al zo’n 25 jaar, toen ik met Aalst en hij met STVV naar eerste klasse ging” vertelt CEO Patrick Orlans.

“Al bijna elke sponsor heeft een statement gemaakt ‘Ik Blijf KVO!’, vol overtuiging. We willen die positieve boodschap nog versterken door nieuwe partners binnen te halen,” gaat de algemeen directeur verder.

Daarom krijgt het salesteam ook versterking van Dirk Van Gelderen. Dirk is 45 en afkomstig uit Ertvelde, waar hij zes jaar lang voorzitter was van de provinciale voetbalclub. Professioneel was hij hoofdzakelijk actief in het familiebedrijf van zijn vader en broer in de Gentse haven. De voorbije jaren werkte de Oost-Vlaming voor een lokale brouwerij, maar vanaf nu zal hij dus de afgesloten deals moeten beklinken met een Maes Pils of een Filou.

Wim Dezutter als opvolger voor CFO Anja Imschoot

Ook bij de boekhouding en HR verschijnt deze week een nieuw gezicht. Wim Dezutter, de CFO van Callant Verkzekeringen en Advies, zal er de rol van Anja Imschoot overnemen als Financieel Directeur. Wim, een Oostendenaar van wie zijn zoontje zelfs bij KVO speelt, zal de taken bij Callant en KVO combineren. Anja Imschoot gaat aan de slag bij het farmaceutisch bedrijf Ceres van gewezen voorzitter Marc Coucke.

Bedankt Anja, voor al jouw inspanningen.
Welkom aan Wim, Dirk en Geert!

Comments are closed.