Pai, Capongsje, Mila en Co tegen Beerschot-Wilrijk

De vijfde speeldag van de play-offs belooft een extra portie amusement voor zowel de voetballers als de supporters. De spelers van KV Oostende zullen namelijk op het veld staan met wel zeer uitzonderlijke voetbalshirts. Dit weekend staan niet hun namen, maar wel hun bijnamen te lezen op hun shirts. Doel? Een nog sterkere band creëren tussen de spelers en de supporters. Want echte maten noemen elkaar bij de bijnaam. Voetballen onder maten dus, met dank aan Maes Pils. 

Pai, Capongsje, Joske, Mila of Mickey… het zijn maar enkele van de namen die je zondag zal kunnen lezen op de shirts van onze spelers… Het is een extra dimensie aan onze wedstrijd tegen Beerschot Wilrijk. De bijnamenshirts zijn het idee van Maes Pils, die sponsor is van de club. Maes Pils is het bier voor echte vrienden, gekend van de slogan “Maten. Makkers. Maes”.

“We weten allemaal dat het voetbal maten samenbrengt”, aldus Jan Bosselaers, marketing directeur bij Alken-Maes. “maar deze keer wilden we dit niet alleen doen naast het veld, maar ook op het veld.” Daarom vroeg Maes Pils om beide ploegen te laten spelen met hun bijnamen op hun shirts, iets wat meteen enthousiast werd onthaald door beide clubs. Want bijnamen, die gebruik je onder maten. “Zo brengen we supporters nog dichter bij hun ploeg.”

‘Pai’ en ‘Capongsje’ voor de maten

Zo speelt de Braziliaan Fernando Canesin van KV Oostende dit weekend met “Pai” op zijn shirt. Een bijnaam die hij al sinds zijn kindertijd draagt.

Fernando: “Al jaren noemen mijn teammaats en vrienden mij ”Pai”. Het is het Portugees voor “vader”, maar we gebruiken het in Brazilië net zoals je hier in België zou zeggen “maatje” of “copain”. Ik ben dat woord hier ook gaan gebruiken in de kleedkamer en bij wijze van grap zijn mijn ploeggenoten me zo gaan noemen. Intussen is het al helemaal ingeburgerd. Ik vind het geweldig dat ze dit hebben overgenomen. Het is een bewijs van echte vriendschap binnen onze ploeg en het toont aan dat iedereen me ook wel echt graag heeft. ”

Ook bij Brecht Capon komt zijn bijnaam vanuit zijn jeugd.

“Capongsje is de typische Oostendse verkleining van mijn familienaam. Al even typisch is het dat jeugdtrainers je op deze sympathieke manier bij je familienaam noemen als je nog jong bent. Het is eigenlijk een soort roepnaam geworden. Nu nog loop ik vaak op straat rond en hoor ik de fans roepen “Hey Capongsje”. Het heeft iets volks en sympathiek en zo heb ik het graag.”

Ook algemeen directeur van KV Oostende Patrick Orlans (Le Bécaud Belge is zijn bijnaam) is opgetogen: “Bij KV Oostende vinden we het heel belangrijk om mee te werken aan de activaties van onze partners. En over de ideeën van Maes Pils zijn we altijd razend enthousiast. De actie met de bijnamenshirts passen perfect bij ons imago als sympathieke club: het zorgt voor een extra pigment, supporters praten erover in de tribunes en zullen het ongetwijfeld delen op social media. Dat brengt de mensen dus nog dichter bij elkaar. ”

Voor de gelegenheid zal zelfs de ploegopstelling bekend gemaakt worden met de bijnamen. De spelers mogen dan ook de hele wedstrijd de bijnamen gebruiken, evenals de sportcommentatoren. Extra amusement gegarandeerd dus, zowel op als naast het veld.

Veiling voor het goede doel

Na afloop van de wedstrijd zullen de truitjes ook geveild worden. De opbrengst gaat naar VZW Duinhelm. Meer info kan je vinden op de Facebook pagina van de ploeg.
Wil jij ook jouw vriendschap vereeuwigen? Zet jouw bijnaam en die van je maten op je gepersonaliseerde glazen. Spaar ze nu op maes.be 

Ontdek op onze facebookpagina alle foto’s van deze Maes Pils-actie #MoatenMakkersMaes

Comments are closed.