Ford Unicars – 15 jaar sponsor van KVO!

Zaterdag begroeten we een héél speciale ‘Centurion-sponsor van de Dag’: Ford Unicars Oostende viert dit jaar het vijftiende seizoen als sponsor van KV Oostende. Een unicum en daarom wordt zaakvoerder Carlo Durie vóór de match tegen STVV in de bloemetjes gezet.
We spraken met Carlo over ’15 years of sponsorship’.

Carlo, weet je nog hoe het destijds begon?

“Absoluut. Begin 2004 startte ik Unicars Oostende op en Danick Minne zocht mij op om een eventuele samenwerking aan te gaan. Dat begon met enkele seats en dat evolueerde eerst onder Yves Lejaeghere en daarna onder Marc Coucke naar een heuse partnership waarbij we nu het volledige fleet management van de club op ons nemen. Alle spelers en medewerkers rijden nu met een wagen van Ford Unicars.”

In 15 jaar tijd is er veel gebeurd. Hoe maakte jij de steile opgang van de laatste jaren mee?

“De groei die KVO de laatste jaren heeft doorgemaakt, is onvoorstelbaar. De gezelligheid en gemoedelijkheid is er altijd al geweest, maar de laatste jaren was er veel meer mogelijk, getuige onder andere de bouw van de nieuwe tribune en de Europese kwalificatie. Het VIP-gebeuren op KVO is ook uniek. We kunnen er netwerken met andere bedrijven in een prachtig kader en de feestjes na de wedstrijd zijn natuurlijk onevenaarbaar.”

Hoe beleefde jij het vertrek van Marc Coucke?

“Mijn dochter stuurde mij op Whatsapp en het was toch even schrikken hoor. Nu, Marc is héél ambitieus en hij zag een zakelijke opportuniteit. Ik ken zijn opvolger Peter Callant en ik ben ervan overtuigd dat hij een goede voorzitter zal zijn. Een echte teamplayer die het maximale zal geven voor de club. Én bovendien een man uit de streek. Ook in de toekomst zal KVO een ‘wèreldploegsje’ hebben en Ford Unicars zal daar sowieso deel van blijven uitmaken.”

Voetballers en snelle wagens gaan vaak hand in hand. Je hebt waarschijnlijk wel enkele anekdotes verzameld in 15 jaar?

“Dat valt eigenlijk best mee. Het is wel opvallend dat de spelers nu veel gedisciplineerder zijn dan jaren geleden. De KVO-spelers dragen zorg voor hun wagens en dat doet me plezier. Jaren geleden hebben we wel eens een speler gehad die zijn stuur niet meer onder controle had en die pardoes door een poort reed. De wagen was niet meer om aan te zien, maar gelukkig was de speler in kwestie ongedeerd.”

Met de Ford Mustang hebben jullie wél een wagen op stal die aanspreekt hé.

“Enkele spelers kozen inderdaad voor die wagen omdat het een hip en sportief model is. Op de fandag reden we er ook mee rond tijdens de parade op de Zeedijk. Dat heeft ons enorm veel publiciteit opgeleverd want onze wagens kwamen overal in het nieuws. Zeg nu zelf, een fandag op de Zeedijk op een mooie zomerdag. Dat kan enkel in Oostende hé.”

Absoluut Carlo, we verwachten je dit jaar dan ook weer op zondag 8 juli, voor onze fandag 2018.

Comments are closed.